• side-navigation-widget

Corrado Rinosoli

Cercando Dio

Via Appia Park

Cercando Dio

"CERCANDO DIO" is de titel van mijn onderzoeksproject dat zich niet op boeken of geschreven documenten baseert, maar op een ervaring die ontstaat door mogelijke of gemiste ontmoetingen, herhalingen en toevalligheden. Hiervoor zal ik veel onderweg zijn. De weg, zelfs waar er geen stoepranden zijn aangelegd, zal tot een symbool verworden in de tijd dat ik er als wandelaar gebruik van maak.

In mijn project zal ik de gebeurtenissen die ik onderweg tegenkom gebruiken en hierbij iedere toevalligheid accepteren met het doel om mezelf te zien als een symbool voor het onderweg zijn, gezien vanuit het perspectief van de auto, bus of wandelaar die me passeert. Hierbij zal ik refereren naar de auteur Robert Walser in relatie tot de wandelervaring die normaliter typisch is voor “dieren”.

Het doel is om een voorstel te creëren dat niet voortkomt uit wetenschap, maar die zijn kennis put uit metafysica. Dit doe ik op een manier die eeuwenlang de conventionele benadering van kunst heeft gevormd, namelijk door “kans” en het “onverwachte” als methodes in te zetten. Dit is geïnspireerd op concepten die vaak over het hoofd gezien worden of niet begrepen worden in hedendaagse kunst. Daarbij focus ik op een specifiek thema: de connectie met het natuurlijke, metropolitaanse, het innerlijke landschap. Dit is een onderwerp dat van tijd tot tijd terugkomt omdat er opnieuw naar gekeken wordt, waarbij de stijl van het onderwerp samenvalt met het creëren van een fragmentarisch, minimalistisch en open narratief.

Het medium waarmee ik het meest werk is een houding, een mindset, een ‘locatie specifiekheid’ of ‘context specifiekheid’ dat een behoefte aanwakkert om mezelf te verzoenen met het oprechte contact met plaatsen en hun culturele sedimenten.
Corrado Rinosoli of Sylos (pseudoniem) (Terme, 1960) woont en werkt tussen Rome en Termoli. In zijn praktijk laat hij zich leiden door de reflectie van de hedendaagse samenleving en datgene wat het lichaam zowel fysiek als spiritueel verzorgt. Hij is een hybride kunstenaar die zich voornamelijk toelegt op formeel onderzoek naar de installatie-compositie in al zijn mogelijk vormen, waarbij hij soms ook andere mediums betrekt, zoals het picto-sculptuur en elektro-akoestische noise kunst. Daarnaast is hij actief als performer en decorontwerper. Hij presenteert vaak locatie specifieke installaties die het resultaat zijn van een lang onderzoek waarbij hij Natuur ziet als een protagonist die op pijnlijke wijze in toom gehouden wordt door menselijke activiteit. Zijn werken zijn tentoongesteld in musea en internationale evenementen, zoals Tripi Prize in Venetië, Palazzo Convention in Spilimbergo, House of Scicli, Temple University Gallery in Rome, MACRO in Rome. Daarnaast representeerde hij enkele jaren de stad Catanzaro op de Biënnale del Mediterraneo, Marseille.